Wednesday, July 6, 2011

Mulgi Kindad / Mulgi gloves


 Mulgi Kindad





Kindad said Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu konkursil eesti-oma-ehe  OÜ Kodukäsitöö eripreemia.
    Kindad on valminud  TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia Rahvusliku Tekstiili eriala, esimese semestri tikkimise ülesandena. I semestri teemaks oli arhailine tikand. Kindad on masinkootud, ranne käsitsi. Kinnaste tumesinine taust toob hästi välja rohelised, kollased ja  punased värvitoonid, mis on olnud rahvakunstis enim kasutatud värvilisi toone läbi aegade, eriti Viljandimaa puusapõllede juures.
     Ülesanne oli minu jaoks väga kaasahaarav ja ideeküllane, kuna arhailine tikand on väga loominguline ning kaunis. Kavandeid tegin rohkelt, aga juba kavandamise käigus sai südamelähedaseks just valminud kinnaste idee. Kindlasti mõjutas mind agaralt tikkima ka just piirkondlik eripära, on ju puusapõlled pärit Viljandimaalt. Elanud Viljandis pea 19 aastat, on alati rahvuslikus käsitöös inspireerivamaks asjaoluks ikka koduga seonduv.
 
***

The Gloves got a special prize from Plc. Kodukäsitöö in  Estonian Folk Art and Craft Union's competition.

The Gloves are made in first semester as embroidery task. The glove part is machine-knitted and the wrist is hand-knitted. The embroidery is inspired from Viljandi county hip-aprons ( Photo of Native clothes in Viljandi county). 

2 comments:

  1. Kindad on tõesti meieerilised ehteasjad, kui need vaid sama kaunid on, kui see paar!

    ReplyDelete