Monday, July 9, 2012

Telgedel kootud vöö / Weaved waistband

Viimaseks õppe-vööks sai kevadsemestriks telgedel kootud vöö. Esialgu tundus see minu jaoks suhteliselt lihtne ülesanne... aga! Niikauaks oli lõbu kuni ma oma esimese vöö üles rakendasin ja kuduma hakkasin. Raasiku 8/2 lõng katkes nii palju, et igasugune mõnu kudumisest kadus. Lõpuks olin nii vihane, et võtsin selle vöö telgedelt maha, kui kootud oli vaid 20cm. Seega rakendasin üles uue lõime 8/3 lõngale, ja kohe mõnusam oli! Vöö valmis 3 päevaga ning pikkuseks tuli natuke üle 3 meetri. Mustikord ja värvivalik olid seekord vabad, ning selle vöö värvid olenesid ainult sellest, mis kooli kapis olid ja omavahel sobisid.

***

Weaved waistband seemed easy to do, bt when i started weaving it... oh what a mess! The yarn was so bad and broke so often that after 20 cm I gave up. So i made new from a better  yarn. 3 days of weaving and 3 meters of waistband!


4 comments:

  1. Tere, Eneli! Plaanin just sarnast tööd tegema hakata ja olin ka kavandanud Raasiku 8/2 lõngaga. Aga tänu Teile ei hakkagi selle peale aega raiskama, vaid võtan kohe 8/3. Kas Te kudusite selle vöö vöömõõgaga või panite sukka? Igatahes väga kena näeb välja.
    Suur tänu Teile, et võtate jagada selliseid kogemusi!
    Marju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere! Kolmekordsete lõngade valik on hea. Vöömõõka pole otstarbekas kasutada Telgedel kootud vöö puhul, sest see võib lõngu lõhkuda. Kui lõngad takerduvad omavahel, siis saab kätega vaha hästi neid aidata.

      Delete