Tuesday, October 16, 2012

Piparmünt pudelisse! / Bottling peppermint!


Laupäeva hommikul lugedes uut EPL laupäeva lehte, leidsin sealt huvitava retsepti. Piparmündi siirup! Kohe tekkisid mõtted, kus siirupit kasutada saab - kohvi, kakao, kokteild, koogid, jäätis! Öökülm ei ole veel minu peenralt piparmünti ära võtnud. Ei mõtelnud kaua, ning juba pühapäeval oli siirup pudelites.

Siirupi tegemiseks vajad:
  • 1,5 klaasi vett
  • 1 klaas suhkrut
  • suur kimp umbes 15 cm pikkuseid värskeid piparmündivarsi
  • soovi korral pool pestud ja viilutatud sidrunit
Piparmündi oksad pesta voolava vee all puhtaks. Aja keema poolteist klaasi vett, vala sisse suhkur ja sega, kuni suhkur on sulanud, viska sisse piparmündi oksad, ning suru need lusikaga suhkruvette. võta pott tulelt ja jäta kaane alla tunnikeseks seltsima. Siis kurna läbi sõela ja villi pudelitesse. Soovi korral võid lisada sidruni kaane all tõmbamise ajaks.

Siirup säilib külmas paar nädalat.

*

In Saturdays newspaper I found a fun recipe for peppermint syrup. So I made some syrup from my own grown peppermint! 
You need:

  • 1.5 glass of water
  • 1 cup of sugar
  • big bundle of about 15 cm long fresh peppermint branches
  • If desired, half washed and sliced ​​lemon

Wash Peppermint branches  under running water.  boil a 1,5 glass of water in a pot, pour in the sugar and stir until the sugar is melted, throw in mint branches, and push them into the water with a spoon.   If you wish, you can add lemon.Remove the pot from the heat and leave the lid down for an hour. Then drain through a sieve and then bottle. 

Syrup will remain fresh in cold  for couple of weeks.




No comments:

Post a Comment