Sunday, August 11, 2013

Pakukangas / Block printing fabric


Nagu lubatud - siin on minu trükikangas!  Kanga suurus on umbes 1,5 x 2 meetrit. Kanga trükkimiseks läks mul ca. 3 tundi. Trükkisin palaval õhtupoolikul ja eriti kiire tempoga, nii et higi jooksis ja võhm oli lõpuks väljas. :) Pidin trükkimise valmis saama enne, kui kool selleks õhtuks suleti. Kangas on teiseringi kaup, tugev puuvillane tumesinist värvi. Trükkimise värvipasta oli beežikas-valge ( valgele pastale lisasin hästi natuke kollase, sinise, punase ja musta värvi segu).
Tulemusega jäin väga rahule ja enne kanga kasutamist, pean seda veel korralikult triikima, et värv maha ei tuleks. Paksu kanga trükkimise halb külg on see, et värv ei jõua kõikidesse kanga kiududesse ja kinnitub halvemini, kui nt. puuvillasesse sitsikangasse või siidi. 

***

As promised, here is my block printing fabric. I finised it after 3 hours of hard work. I had to print with limited time and the spring night was really hot! 
Dark blue cotton fabric is thick and strong. Fabric size is about 2 x 1,5 m.
 I am very pleased with the result and before I use the fabric, I have to  ron this properly. 
Printing on a thciker farbric is risky because the dye does not reach to all fibers. Better results are with silk or thin cotton.

No comments:

Post a Comment