Sunday, August 24, 2014

Vaip No.1 / Rug No.1



Esitlen teile oma esimest telgede ''test'' vaipa. Kevadel rakendasin üles esimest korda oma teljed, et saada aimu, milline on nende seisukord. Nüüd võin rõõmuga teatada, et toimivad! :) Juuni keskel sain telgedelt maha kootud kolm vaipa. Arvestasin küll kahe vaibaga, aga ei raatsinud lõpus lõime niisama jätta, ja kudusin sellise väikse poole meetrise vaibakese ka.
Nüüd siis esimesest vaibast. Vaip on väga värviline :) Tahtsin teha midagi rõõmsat nagu kevadele kohane! Palju erinevaid toone ja värve. Materjalideks peamiselt vanad t-särgid ja riided, või kodutekstiil.
Pikkuseks sai 214 cm, ehk 14 cm rohkem kui olin plaaninud, muidugi 6 cm andis juurde see, et otsustasin vaipade otsanarmad katta kandiga. Ikka selleks, et vaip säiliks kauem ja samas ei jää varbad narmaste taha kinni ;) Vaiba laiuseks 78,5 cm ehk siis telgedelt maha võttes tõmbas vaip 1,5 cm jagu kokku.
Vaip on nii tihe, et näpp eriti läbi ei lähe ja lõime pole näha, ehk siis vaiba puhastamiseks piisab tolmuimejast. Ka on põhimõtteliselt võimalik see vaip suuremasse pesumasinasse panna, vaiba kaaluks on umbes 3,5 kg. Piisavalt raske vaip selleks, et mitte tunda end lendava vaiba peal kõndivat.

Ma veel täpselt ei tea, mis vaibast edasi saab, kui kellegil on täpselt sellist kirjut vinget vaipa vaja, siis võtku minuga ühendust, olen valmis ka vaibast loobuma ;)

Järgmises postituses siis juba teistest kahest vaibast juttu. Ja eks mul on plaanis veel selle aasta jooksul ühekorra veel telgedele lõim peale ajada. Ehk siis olen avatud ka mõnele erisoovile!


***

This is my first ''test'' rug. When I started fixing up my looms I wanted to make two test rugs to see how my looms work. So this rug is the first result. And great is that my looms work, still little things to fix to make them more comfortable to work with.
This first rug is really colorful, I wanted to make something bright.  Materials are mostly old t-shirts and clothes, but some are old curtains or bed-sheets. So it's eco-friendly and awesome!
Also I hided rug fringes. I covered them with cotton welt. It holds the rug together longer and toes don't get stuck in the fringes now :)
Rug is 214 cm long and 78,6 wide. It weighs about 3,5 kg, so it's pretty heavy, good for slippery floors.


I don't know what I will do with this rug. If someone needs this colorful rug in their home then I am ready to sell it :)

Also in my next post I will talk about ''test'' rug number two and three (spoiler alert)!


4 comments:

  1. Your rugs are beautiful! I have some at home but they are not so heavy and I use them as sofa and armchairs covers, I wish I were in Estonia and could buy yours - they would be perfect for my white wooden floor in a living room. Greetings from Poland :) Lucyna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for the compliments! Yes this is a heavy rug but meant to be on the floor. So kids can run on it ;)
      Estonia would be a lovely place to visit! And also I think I will put this rug to Etsy. So it will be available for purchase ;)

      Delete
  2. Wonderful carpet and is in folk style. I saw something similar at my neighbors when I lived in Kuressaare. It's beautiful.

    ReplyDelete